Afgezien van een bewolkte hemel en van tijd tot tijd een miezerig regentje was er tijdens de middag dan ook geen vuiltje aan de lucht. In het voedselbos stonden her en der kraampjes met proef-, voel-, ruik- en maakactiviteiten voor jong en oud. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen te begeleiden bij het planten van knolsnelderij, rode biet, prei en venkel. Bij de frambozen konden de handen uit de mouwen: eerst de grond onkruidvrij maken en schoffelen, dan toedekken met een maaimengsel. De knoflookknollen werden geoogst, de insectenmuur werd opgebouwd met natuurlijke materialen en voor wie even niets te doen had was er de Grote Voedselbosspeurtocht.
In de buurt van de Belgische barak brandde een behaaglijk vuur en was er meer dan genoeg te eten en te drinken. Vanzelfsprekend kwamen de ingrediënten uit het voedselbos en lieten bezoekers zich verrassen door de smaak van bijvoorbeeld vlierbloesemsiroop, citroenmelissethee, rabarbertaart of appel-kruidencake.
Na afloop kregen gezinnen of deelnemende groepjes voor al hun werk een flinke pot met mooie bloeiende aardbeiplanten mee naar huis. Wat de organisatie betreft smaakt deze eerste editie naar meer.
Johan Uitdewilligen