Voedselverspilling
Wist je dat Nederlanders thuis ruim 33 kilo eten per persoon per jaar verspillen? Omgerekend is dit ruim 9% van al het voedsel dat we kopen, met een gemiddelde waarde van € 130 euro per persoon per jaar. Groenten, fruit en aardappelen behoren tot de meest verspilde etenswaren. Deze ingrediënten zijn echter perfect te combineren in de lekkerste soepen.
Het initiatief
Marloes en Cristel van Pioniers van de Toekomst zijn de creatieve breinen achter dit initiatief. Marloes zegt: “We willen consumenten bewust maken van voedselverspilling en een alternatief bieden. Het verminderen van voedselverspilling is één van de belangrijkste aandachtspunten om klimaatverandering tegen te gaan en de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden.” Cristel vult aan: “Van pastinaak-appelsoep tot een erwtensoep, in een soep kun je altijd wel iets kwijt wat nog over is in de koelkast. In de SoepTruc doen we een betoverende soeptruc en laten we je proeven van soepen met verrassend lekkere groenten die anders verspild zouden worden. Samen met onze soepmaker Brasserie AanDeel organiseren we bovendien een leuke winactie!”
Doe je mee?
“Wij nodigen je uit om met ons mee te doen! Zet je zintuigen aan en ontdek hoe lekker en leuk eten kan zijn dat anders verspild zou worden. Misschien is jouw neus beter dan je gevoel en kun je de magische ingrediënten van onze SoepTruc-soep raden? Of durf jij je handen in de voelbakken te steken om te raden welke groenten je voelt?”
Speciale gast
Als speciale gast komt er een goochelaar naar de SoepTruc om je te verrassen met zijn geheel eigen trucs met groenten en fruit. Zou hij een wortel kunnen laten verdwijnen? Of een bloemkool uit je oor toveren? “Kom langs en breng je soepkom mee! Samen kunnen we een verschil maken en genieten van heerlijk eten dat anders verspild zou worden.”