Berichten
Training boerderijeducatie
Wilt u kinderen laten zien en ervaren waar het voedsel vandaan komt? En bent u trots op uw bedrijf en omgeving? Word dan educatieboer!
Lees meer
Winterwandeling Voedselbos
De projectgroep Voedselbos Emmeloord maakt met het nieuwe jaar een frisse start met een winterwandeling. Op vrijdag 3 januari van 14.00 tot 16.00 uur staan de vrijwilligers klaar voor een rondleiding door het bos.
Lees meer
Eerste mispeloogst Emmelerbos
De eerste mispeloogst uit Voedselbos Emmeloord is vorige week overhandigd aan restaurant Le Mirage in Emmeloord. Zij gaan deze vruchten verwerken in hun gerechten.
Lees meer
Nominatie Vrijwilliger van het Jaar
Vrijwilliger Arend Netjes van Voedselbos Emmeloord is genomineerd voor de titel 'Vrijwilliger van het Jaar'
Lees meer
Handen uit de mouwen in het Voedselbos
Afgelopen zaterdag 2 november is er weer veel werk verzet in het Voedselbos Emmeloord. Twintig vrijwilligers hebben 5000 bloembollen en tientallen fruitbomen geplant.
Lees meer
Kees Knook voorzitter Voedselpioniers
Kees Knook uit Emmeloord is bereid gevonden het voorzitterschap van de werkgroep Voedselpioniers van de stichting Pioniers van de Toekomst op zich te nemen.
Lees meer
Driedubbel geluk
De najaarseditie Fairtrade Week wordt gehouden van 26 oktober tot en met 3 november.
Lees meer
Duurzaamheidsbokaal voor samenwerkingsverband Tegengas
Slapend, met één oog open. Dat geldt voor het samenwerkingsverband Tegengas. Vanwege het bereikte succes ontving Tegengas donderdagavond de Duurzaamheidsbokaal van Noordoostpolder.
Lees meer
Wetenschap contra ‘beroepstwijfelzaaiers’
We zijn ons ten opzichte van tien jaar geleden veel bewuster geworden van ‘de staat van het klimaat’, bevestigt professor Kornelis Blok. “Maar we zijn er nog lang niet, er is veel meer tempo nodig.”
Lees meer
Symposium De staat van het (polder)klimaat
Hoe staat het er nu werkelijk voor met ons klimaat? Als er iemand is die daar een eerlijk
antwoord op kan geven, dan is dat wel Kornelis Blok.
Lees meer
Voedselbos Emmeloord gaat forse stap zetten
Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat geldt letterlijk voor de volgende fase van het
Voedselbos. De initiatiefgroep nodigt belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst
met rondleiding.
Lees meer
Passie voor de pieper
Gezond voedsel van eigen bodem promoten. Dat is de missie van de Voedselpioniers. Met het jaarlijkse 80/20-diner bewijzen ze hoe smakelijk dat kan zijn.
Lees meer